Šivalni stroj JANOME 5270 QDC

5207

Šivalni stroj JANOME 5270 QDC

 • Cena
 • 849,00
Dobava cca 5 dni

Po izredni uspešnici japonskega koncerna pri šivalnem stroju TXL607 prihaja njegov brat v prenovljeni obleki. Janome model 5270QDC. Je izjemen šivalni stroj, ki vas bo presenetil s svojimi funkcijami, čudovitim šivanjem katere koli tkanine in neverjetnim videzom.

 Šivalni stroj Janome 5270QDC ponuja 457 programov, šivov, med katerimi boste našli uporabne šive (ravni, cik-cak, elastični, pokriti, overlock šivi), čudovite okrasne šive, 12 vrst samodejnega šivanja gumbnic, pa tudi abecedo z odlično obliko personalizacije šivanih predmetov.

 Izbira pravega programa šiva je zelo preprosta zahvaljujoč berljivi plošči na dotik in LED zaslonu, ki obvešča o izbranem šivu, njegovih optimalnih parametrih (dolžina, širina - seveda jih lahko prilagodite svojim potrebam) in predlaga tudi, katero stiskalno nogo uporabiti šiv je bil videti popoln. Pomembno je, da so vse šivalne tačke, ki jih predlaga stroj, vključene v standardno opremo.

 Janome 5270QDC je edinstven model s kovinsko strukturo, kovinskimi komponentamiojačano iglno osjo iz titana in številnimi fantastičnimi funkcijami, ki olajšajo šivanje ne le lažje, temveč tudi veliko bolj udobno.

Med takšne funkcije zagotovo spadajo: samodejno pozicioniranje igledrsnik regulacijo hitrosti šivanjasamodejno zatrjevanje in odrez sukanca (šivalni stroj samodejno zaščitil šiv pred razpletom in odreže sukanec od zgoraj in spodaj), praktičen navoj za menjavo ustrezne šivalne iglesodobna (še svetlejši kot pri drugih šivalnih strojih) LED osvetlitev , gumb za izbiro šiva za dvojno iglo (naprava prikazuje, katere šive lahko uporabite z dvojno iglo). To še vedno ni vse. Velika prednost šivalnega stroja Janome 5270QDC je 6-točkovni nastavljiv pritisk šivalne tačke, ki v kombinaciji s 7-točkovnim transportnim mehanizmom SFS + omogoča šivalnemu stroju enostavno šivanje kakršnega koli materiala, tako tankih, občutljivih tkanin, raztegljivih pletenin, jersey-ja in več plasti jeansa, filca ali umetnega usnja.

 Še več, model Janome 5270QDC ponuja številne napredne rešitve, ki jih imajo samo vrhunski šivalni stroji, vključno z vgrajenim dvigom tačke s kolenom (vaše roke bodo proste). Zahvaljujoč dvigu šivalne tačke s kolenom lahko dvignete šivalno tačko višje od standardnega načina (ročni dvig). Ko naredite dvig šivalne tačke, brez težav zavrtite tkanino v željeno smer, ne da bi odmaknili roke s tkanine. Tak sistem uporabljajo le najboljši šivalni stroji oziroma profesionalni industrijski šivalni stroji.

 Ali razmišljate o prešivanju in šivanju patchwork-a? Janome 5270QDC ima namenske šive, pa tudi dodatke, ki olajšajo njihovo izvedbo, kot so tačka za prešivanje, tačka z zgornjim transportom, miza za povečanje delovnega območja ali povečevalna leča - povečevalne leče z različnimi povečevali bodo v veliko pomoč pri ustvarjanju majhnih detajlov, npr. prešivanje, aplikacije, itd. Zahvaljujoč povečavi je lažje vzdrževati izjemno natančnost šivanja.

 Janome 5270QDC je funkcionalno bogat šivalni stroj z močno konstrukcijo, ki bo izpolnil vsa vaša pričakovanja. Ne glede na to, ali ste začetnik in iščete stroj za dom, hobi šivanje ali ste bolj napredni in od stroja pričakujete več možnosti in sodobnejše rešitve.

 Želite izbrati overock šiv, pa ne veste kako? Enostavno izberete z enim samim pritiskom program kjer je narisan overlock, na ekranu se izpiše katero šivalno tačko je potrebno izbrati (na primer tačko z oznako "C"), dolžino vboda in širino šivalni stroj izbere samodejno (seveda lahko spreminjate vendar je že pred nastavljen zelo optimalno) in pričnete s šivanjem overlocka. Da. Tako preprosto je.

 Regulacija pritiska šivalne tačke

 Šivanje jersey-a, zaprtega overlock šiva, prišivanje aplikacij? Brez problema, saj ima 6-stopenjsko regulacijo pritiska šivalne tačke, kar omogoča enostavno šivanje jerseya na način, da minimalno nabere material. Regulacija pritiska šivalne tačke tudi omogoča enostavno prišivanje aplikacij, predvsem vam je zelo v pomoč pri okroglinah, saj bo tačka "mehka" in boste brez problema vijugali po še tako zapleteni aplikaciji.

Pozicija šivalne igle (gor/dol)

 Zelo uporabna funkcija je pozicija igla (gor/dol) ali takoimenovani "pivot". Igla se bo med šivanjem vedno ustavila v blagu in pri tem boste enostavno obračali blago (šivanje aplikacij, kotov, okroglin, itd.)

 Samodejno zatrjevanje šivov

 Šivalni stroj ima tudi samodejno zatrjevanje ravnih šivov spredaj in zadaj. Običajno je pri šivanju potrebno zatrditi šiv (da se ne trena) in ravno tako na koncu. Šivalni stroj ima že temu namenjeno samodejno funkcijo, kjer šiv, na začetku samodejno zatrdi in ravno tako tudi na koncu. Tako bo šiv zatrjen enostavno in profesionalno.

Samodejno zatrjevanje na koncu šiva lahko nastavljate poljubno. 

 Funkcija zatrjevanja enega vboda

 Ta funkcija je zelo uporabna pri zatrjevanju cik-caka, dekorativnih vzorcev, aplikacije, overlocka, prišivanje gumba,...skratka povsod, kjer potrebujete zaključiti šiv na način, da se šiv ne para, zatrjeno pa je tako, da se ne vidi.

 Avtomatičen odrez sukanca

 Avtomatični odrez sukanca razveseli vsakega uporabnika. Stroj bo ob zaključku samostojno dvignil šivalno iglo in odrezal sukanec. Sukanec bo odrezan natančno, odrezan je spodaj in tako ne bo viden na vašem materialu. Stroj odreže sukanec v taki dolžini, da brez težav lahko nadaljujete s šivanjem, ne da bi ga potegnilo ven iz šivalne igle.

Janome šivalni stroji imajo dvojni odrez sukanca, torej na enak način kot imajo profesionalni konfekcijski šivalni stroji. 

 Samodejna izdelava gumbnic po vašem gumbu (12 različnih)

 Izdelava gumbnice je avtomatično in to na način, kjer šivalni stroj na podlagi vašega gumba samodejno izdela gumbnico. Izdelava je profesionalna, saj se gumbnica najprej utrdi (da se ne zvija-tako, da je lepa na blagu), potem zašije in na koncu zatrdi, da se ne para. Šivalni stroj ima več različnih vrst gumbnic, saj se ene uporabljajo za jersey, druge za bombaž, svila, tretje so dekorativne (očesne) za jakne, jeans, itd. Model 5270qdc se lahko pohvali kar z 12-imi različnimi tako, da za vsak namen, material izberete ustrezno.

 Drsnik za regulacijo hitrosti šivalnega stroja

 Nepogrešljiv, pri šivanju je tudi drsnik za regulacijo hitrosti šivalnega stroja. Elektronski šivalni stroji, kjub temu, da pritisnite stopalko do konca, začnejo šivati počasi potem pa zelo hitro preidejo v maksimalno hitrost. Vendar pri zapletenih šivalnih projektih je zelo priporočljiva manjša hitrost.

 Superior Plus Feed System ™ - transporter za pomik blaga

 Krmni zobje velike površine SFS Plus so zelo pomemben element pri šivanju. Podajalec oz transportni zobci vleče tkanino pri šivanju v smeri šivanja. Janome 5270qdc se lahko pohvali z 7-mi podajalniki s posebej oblikovanimi zobmi. Stroj vam bo na tak način zagotovil enostaven začetek šivanja in gladko podajanje vseh vrst tkanin. Svila, bombaž, jersey, umetno usnje, jeans, ... brez težav.

 Za razliko od konkurenčnih strojev ima Janome več podajalnikov. Ta sistem premika podajalnik tako, da je podajalnik čim dlje v vzporednem položaju z materialom, tako da se material poda bolj udobno, enakomerno in lahko šiva tako debele kot tanke, fine materiale. 

 XL podaljšana mizica

 Šivalni stroj ima poleg rokavnika tudi priloženo podaljšano mizico, kar bistveno poveča vaš delovni rostor.

 Povečevalna stekla; 20x, 40x, 60x povečava

 Povečevalne leče z različnimi povečevali bodo v veliko pomoč pri ustvarjanju majhnih detajlov, npr. prešivanje, aplikacije, itd. Zahvaljujoč povečavi je lažje vzdrževati izjemno natančnost šivanja.

 Kolenski dvig šivalne tačke

 Kolenski dvig je udobje, ki omogoča, da so pri šivanju vaše roke proste. Dvig šivalne tačke opravite enostavno s premikom vaše desne noge v stran. Dvig tačke je poljuben. Lahko je minimalni pri šivanju robov lahko maksimalni pri šivanju debelejših tkanin. Nepogrešljiv je tudi pri šivanju aplikacij.

 Ekran na dotik

 Enostavna izbira šivalnega programa preko ekrana na dotik. Na ekranu se grafično prikaže izbrani program in zahtevana šivalna tačka s prednastavljenimi parametri.

 Poljubni izbor zaporednja dekoracijskih programov

 Ta šivalni stroj že ponuja možnost lastnega izbora zaporedja dekorativnih programov, možnost šivanja-vezenja črk, znakov in števil. 

 Ostale uporabne funkcije šivalnega stroja

 Ekstra dvig šivalne tačke za šivanje debeljših materialov, pripomoček za vdevanje sukanca v iglo, STAR/STOP funkcija za še udobnejše šivanje (samodejno šivanje brez pritiska na pedalo olajša šivanje dekorativnih vbodov na večje površine, napr.prte, zavese, oblačila, itd.), odlično širikokotno svetilo LED, poskrbi, da je vaš delovni prostor zelo dobro osvetljen, lučka se ne greje.

Seveda tu je še: 391 različnih programov, 7 različnih vrst gumbnic, vezenje abecede in števil, bogat pripadajoči pribor, plastičen kovček, itd.

 Šivalni stroj, ki očara vsakega.

Glavne funkcije šivalnega stroja Janome 5270QDC:

- 457 programov (ravni šiv, cik cak, overlock, slepi šiv, dekoraticni šivi, črke, itd)
- samodejni odrez sukanca (ista funkcija kot pri industrijskih strojih)
- 12 različnih vrst gumbnic ( ravne, očesne, jersez, super strech, itd.)
- poljubna nastavitev dolžine (max 5 mm) in širine (max 7 mm)
- abeceda/številke/znaki
- evropska abeceda
- maksimalna hitrost 820 vbod/min
- navigacijski ekran na dotik za hitrejšo in lažjo izbiro šivalnega programa
- možnost programiranja šivalnih operacij
- START/STOP gumb (možnost samodejnega šivanja)
- pozicija igle (gor / dol) ; pri šivanju se igla vedno ustavi v blagu/pivot 
- elektronska nastavitev hitrosti
- avtomatsko zatrjevanje šivov, da se ne "poderejo na začetku ali na koncu"
- popolnoma avtomatsko vdevalo sukanca, sedaj vdevanje samo z eno roko
- 7 tačk

- 2 višini dviga šivalne tačke (standard/ekstra)
- natančna 6 stopenjska regulacija pritiska tačke (idealno za šivanje jersey-a)
- enostavna menjava tačk s "klik" SYSTEM MATIC
- rokavnik
- zelo svetla LED luč (širokokotna)
- zatrjevanje
- možnost šivanja z dvojno iglo (dekorativno šivanje)

- funkcija dvojna igla (stroj samodejno opozarja na pravilno nastavitev) 
- rotacijski lovilec

- XL dodatna miza za še večjo delovno površino stroja

- kolenski dvig šivalne tačke (še višji dvig tačke kot pri običajnih strojih)

- 3 povečevalne leče za natančno šivanje detajlov

 Pripadajoča oprema:

Osnovna tačka za ravni šiv in cikcak (A)

 • Tačka za overlock (M)
 • Aplikacijska tačka (F)
 • Overlock tačka (C) z krtačko
 • Tačka za gumbnice (R)
 • ¼” Tačka z vodilom (O)
 • Tačka za dekorativne šive (odprta)
 • Kazalo šivalnih programov
 • Tačka za slepi šiv (G)
 • Tačka za dekoracijske šive (odprrta F2)
 • Držalo kazala šivalnih programov
 • Podaljšana miza XL (11” x 16”)
 • Tačka za zadrge ozka (E)
 • Vzvod za kolenski dvig
 • Krtačka za čiščenje
 • Vretena x 4
 • Šivalne igle (mešane)
 • Optična povečevalna stekla (20) – z nosilcem
 • Optična povečevalna stekla (40)
 • Optična povečevalna stekla (60)
 • Pedalo s kablom
 • DVD navodila v angleškem jeziku
 • Slovenska navodila
 • Priključni kabel
 • Izvijač
 • Nožek za paranje
 • Držalo sukanca x 2 (veliki)
 • Držalo sukanca x 2 (mali)
 • Tačka z zgornjim transportom (odprta) + vodilo
 • Vodilo robilec (T-oblika)

 Specifikacija šivalnega stroja Janome 5270QDC:

 Opomba glede debeline sukanca:

 Šivalni stroj lahko uporablja najdebelejši sukanec v debelini #80. Običajno se v tekstilu uporablja tanjši sukanec debeline #120 (bombaž, jersey, svila), delovna oblačila sukanec #100 in dekorativni šivi za jeans, umetno usnje v debelini #80.

 

Vrsta šivalnega strojaelektronski
Sistem igel130/705 H
Število programov391
LučDA (Led) - širokokotna
Vrsta transportnih zobcev7-vrstični + Super SFS
Vrsta lovilcaRotacijski (antiblok)
Vrsta motorjaTihi (koračni)
Hitrost stroja860v.n.m.
Max. širina šiva7mm
Max. dolžina vboda5mm
EkranDa
RokavnikDa
Vdevalo sukanca v igloDa
Overlock šivDa
Nožek za odrez sukancaDa
Samodejni odrez sukancaDa
Izdelava gumbnicAvtomatska
Vrsta gumbnic7 vrst
AbecedaDa
Spajanje vzorcevDa
Aplikacijski šiviDa
Zatrjevanje zadnjega vbodaDa
Napetost sukancaRočna regulacija
Podaljšana mizicaDa
Pozicija igle (avtomatsko)Da
Širina delovne površine15,7 cm
Šivanje z dvojno igloDa
Regulacija pritiska tačkeDa
Število pripadajočih tačk8
Trdi kovčekDa
Dimenzije stroja (ŠxVxD)16.5 x 28 x 38cm
Teža stroja10kg
Garancija3 leta